Informació regalada: ara gràcies al TiVO


Bé, qui diu TiVO diu DVR: el que seria l’equivalent digital al videocassete, com per exemple, el Yomvi de Canal+ o les webs tipus wuakitv o, perquè no, Netflix.

Sóc una mica paranoic amb els temes de quina informació es cedeix i quina no als medis públics. No m’acaba d’agradar el Facebook (tot i que el faig servir) i em sap greu que el meu perfil laboral tingui més interès pel que posa a LinkedIn que per les referències de companys meus d’antigues feines. És per això que avui, en llegir a EZTV la notícia sobre la cancel·lació d’almost human, m’ha sobtat aquest texte:

We’ll likely never know what FOX’s thought process was, but some of it can no doubt be attributed to ‘The Following’s larger than usual DVR audience, which regularly almost doubled the serial killer thriller’s live viewership.

Que en català seria:

Ens agradaria saber quina mecànica mental ha seguit FOX per decidir-ho (cancel·lar Almost Human), però sense cap dubte es pot atribuir al fet que The Following ha tingut una audiència major a l’esperada en el DVR, que normalment doblava l’audència a l’hora d’emissió.

En resum, que els usuaris del DVR TiVO a EEUU han estat donant informació que ha servit a la FOX per prendre decisions, però el més important és… sabien quina informació estaven donant aquests usuaris? A part de un simple contador, hi han aparegut les hores en que ho miràven? Treballant a on treballo sé que si, tot això i més, i possiblement estigui perfectement especificat en el EULA del servei, i com sempre se li dona a Acceptar i endevant, la gent possiblement no sap que està donant tota mena de informació com per a les emisores tracin un patró de comportament de cadascú dels seus usuaris.

I vosaltres, que en penseu de tot això? Us agrada que facin patrons de comportament sense que en sigueu conscient?

 

PD: aquest web no utilitza Google Analytics perquè no vull ajudar a certa empresa propietària del buscador més emprat a que traci el vostre comportament.

+ There are no comments

Add yours

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada