Teradisk.net – Storage as a Service des de casa

Teradisk.net – Storage as a Service des de casa


Ahir, desprès de uns mesos de treball, vam poder llençar públicament Teradisk.net.

Hem tingut la gran sort de disposar de clients des del moment zero amb els que el producte ha millorat i s’ha adaptat des de la nostre idea inicial fins a quelcom que realment la gent necessita.

L’origen de la idea es remonta a principis d’aquest any, amb tot el tema Snowden a l’aire, i veient com cada vegada més les nostres dades depenen d’empreses que no coneixem, que fan bé la seva feina, però no ens expliquen com la fan ni on la fan, decidim formar un equip de gent amb experiència de més de deu anys en l’administració de sistemes, el hosting a internet i la programació d’entorns distribuits.

Tal i com s’oferta a la web, per a particulars disposem de servei de carpeta sincronitzada al núvol (el que seria Dropbox) basada en BitTorrent Sync (ideal per fitxers grossos, llibreries de imatges…) o basat en ownCloud (el que anomenem microcloud), més idoni per un ús general.

Per empreses oferim un ventall de possibilitats més personalitzades, com per exemple una infrastructura pròpia d’ownCloud per mantenir les dades de la teva empresa segures i sincronitzades entre els equips, amb un gestor documental i granularitat de permissos. A aquest producte l’hem anomenat nearCloud, doncs està basat en tecnologia d’ownCloud.

Terasafe és un producte més orientat a l’emmagatzemament de còpies de seguretat per a empreses. És una eina per ajudar-les a deixar de dependre de cintes LTO per a les còpies de seguretat, garantint que les dades no abandonen el país.

I per acabar, rawServer és un servidor al núvol amb capacitat d’emmagatzematge igual o major al terabyte.

Tota la infrastructura d’empresa es desplega en una VPC (Xarxa privada virtual) que aïlla els recursos mitjançant virtualització i a la que les empreses només hi poden accedir mitjançant connexió VPN punt a punt.

Tota la  infrastructura és pròpia, no hem delegat res a ningú, i hem decidit fer-ho així per poder garantir als clients on son les seves dades i qui hi pot accedir.

En un futur no molt llunyà oferirem un servei d’emmagatzematge d’objectes compatible amb S3 i, una mica més endevant, una plataforma de IaaS on podreu desplegar vosaltres mateixos de manera autònoma xarxes privades senceres per a les vostres empreses.

Us deixo amb la nota de premsa que vam emetre ahir:

Teradisk.net presenta su gama de servicios de almacenamiento en la nube, basada en soluciones que cubren las necesidades tanto de particulares como de empresas de cualquier tamaño.

La empresa barcelonesa Teradisk.net ha diseñado una serie de soluciones que permiten a sus clientes disfrutar de carpetas sincronizadas en la nube garantizando que sus datos no abandonan nunca el territorio español, aún manteniendo un precio competitivo con otras soluciones disponibles en el mercado.

Pensando en los negocios más grandes, ofrecen soluciones de backup offsite, que aseguran a sus clientes que en caso de desastre en sus hogares o oficinas, sus datos están a salvo en los centros de datos donde Teradisk hospeda sus servicios.

Para complementar el catálogo, Teradisk ofrece un producto de Storage as a Service que permite disponer de almacenamiento en remoto como si se trabajase con almacenamiento local.

Todos los datos están protegidos mediante las últimas tecnologías de virtualización, y en el caso de cliente empresarial cada cliente dispone de una red privada virtual totalmente aislada a la que sólo él puede acceder, garantizando la privacidad de la información. Incluso los discos usados en la infraestructura de Teradisk están encriptados mediante cifrado AES de 256 bits de forma que si fuesen sustraídos no podrían ser usados en otro entorno.

Para garantizar la libertad de elección de los clientes, Teradisk sólo trabaja con tecnologías basadas en Open Source que permiten el cambio de proveedor de forma transparente.

Los precios de los servicios de Teradisk oscilan desde los 10€ al mes por el servicio de 100 gigabytes de carpeta sincronizada en la nube hasta los 100€ al mes por terabyte en modo almacenaje remoto.

El catálogo de productos está disponible en www.teradisk.net y su equipo comercial está disponible en el teléfono 933 96 74 83

Podeu veure el web a www.teradisk.net i, si teniu dubtes, podeu trobar-nos al telèfon 933967483, no us espanteu pel Loquendo, tal i com trieu la primera opció us atendrà un ésser humà.

+ There are no comments

Add yours

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada